Telia Datacenter Glostrup

​​Telia har med UniCool A/S som leverandør og samarbejdspartner, installeret en ny og meget energieffektiv køleløsning i deres datacenter i Glostrup.

Opgaven var at udvikle et kølesystem med høj virkningsgrad for at styrke Telia´s grønne profil yderligere, men uden at gå på kompromis med driftssikkerhed. I den installerede køleløsning, er det lykkedes at kombinere begge dele ved at optimere de forskellige komponenter, der indgår i et effektivt kølesystem.

Her er således anvendt pumper fra både Grundfos og Wilo med højeste energieffektivitet, chillere med Danfoss nyeste Turbocor kompressorer med magnetiske lejer og dermed uden olie. Fraværet af olie, gør det endvidere muligt at anvende oversvømmede fordampere til gavn for effektiviteten.

For yderligere miljøhensyn anvender disse chillere det nye syntetiske kølemiddel lavtryks kølemiddel R1234ze, der er i PED sikkerhedsgruppe 2, og ikke efterlader restprodukter ved nedbrydning i atmosfæren og tillige har en ekstrem lav GWP-værdi. Løsningen udmærker sig således ved maksimal driftssikkerhed, højest mulige virkningsgrad, samt laveste mulige miljøpåvirkning. Udover de ovennævnte fordele er køleløsningen skalerbar i N+1 opsætning op til 800 kW.

Køleløsningen er udarbejdet i samarbejde med Telia, og ud fra deres krav har UniCool A/S leveret detailprojekteringen, og udført installationen i samarbejde med vores anlægsleverandør Geoclima.

CVR: 10058260

Kontakt os

UniCool A/S

Lerhøj, ​2880 Bagsværd


Tlf.: 3636 9100
E-mail: unicool@unicool.dk